3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Befejeződött a sástói kemping felújítása

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.03.15. péntek
 
Utoljára módosítva: 2013-03-15 09:12
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Két év alatt teljesen újjáépült a Sástó-kemping: négycsillagos színvonalon fogadja tavasztól a hazai és külföldi vendégeket.

   

  Két évvel ezelőtt fényes napsütésben egy viharvert kempingben gyűltünk össze a felújítás kezdésekor. Most a helyzet fordított - köszöntötte a Sástói kemping korszerűsítésének projektzárójára egybegyűlteket Palik Tibor, az ÉLPAK Zrt. vezérigazgatója.

  Az eredetileg 380 millió forintosra tervezett felújításhoz a társaság 172 millió forintos uniós támogatást nyert. A határidőre befejeződött építkezés nem nélkülözte a nehézségeket - úgy a bürokrácia, mint a talaj- és terepviszonyok miatt -, ám végül minden, a pályázatban vállalt projektelem elkészült, így idén tavasztól a négycsillagos Sástó Kemping közel száz férőhellyel bővítve, újjáépítve, európai uniós színvonalú szolgáltatásokkal, új attrakciókkal várja a pihenni vágyókat.

  A kempingben 27, lakókocsi elhelyezésére alkalmas, közművesített kempingparcellát alakítottak ki. Újjáépültek a vizesblokkok és megépült 15 négyszemélyes és 6 nyolcszemélyes összkomfortos üdülőház. Új recepciós épületet, nyitott-fedett közösségi tereket alakítottak ki, új étterem és büfé épült, parkosították a kempinget és új játszótér is készült. A kempingben nagyrészt saját forrásból készült egy háromszintes épület, ami teljes befejezése után turistaszállóként fog üzemelni. Ebben az épületben kaptak helyet a pályázati forrásból készült szaunák, gőzfürdő, valamint a három helyiségből álló terápiás sóbarlang.

   
  A sóbarlang több mint hetven négyzetméteren kínálja szolgáltatásait a vendégeknek
  Fotó: Suha Péter

  Palik Tibor elmondta azt is: a beruházás költsége lényegesen meghaladta az eredetileg tervezettet, a pályázatban nem szereplő turistaszállóval együtt nyolcszázmillió forint körül lesz a teljes költség. Fontosnak tartotta kiemelni, hogy minden megrendelt munkát, minden (al)vállalkozót időben és rendben kifizettek, ami - sajnálatosan - nem jellemző mostanság a magyarországi beruházásokra. Egyúttal köszönetet mondott mindenkinek, aki segítette a kemping megújításának megvalósítását. Külön is kiemelte Balázs József országgyűlési képviselő és a gyöngyösi önkormányzat segítségét.

   

  Az ünnepségen Balázs József méltatta az ÉLPAK ZRt. elkötelezettségét a mátrai turizmus fejlesztése iránt, amit eddigi fejlesztéseik - egyebek mellett az Adrenalin-park - eddigi eredményei is igazolnak.

  Vona Gábor országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: Sástó Gyöngyös csiszolatlan gyémántja volt eddig, s örömteli, hogy végre \"megtalálta a csiszolóját.\"

  Faragó László, Gyöngyös polgármestere arra emlékeztetett: az ÉLPAK Zrt. segítsége is hozzájárult ahhoz, hogy folytatódhat a Sástó fejlesztése, hamarosan elindul a tó és környékének megújítása. Ez és a kemping eddig nem látott lehetőséget jelent a Mátra idegenforgalmának.

  A Mátra Jövőjéért Turisztikai Egyesület vezetője, Kápolnai Nagy Ágnes a négycsillagos kemping európai színvonalát ecsetelte, hozzátéve: bizonyos abban, hogy a bel- és külföldi turisták körében egyaránt gyorsan népszerűvé válik ez az országban is egyedülálló komplexum. Sástó teljes megújulása a térség két TDM-e együttműködésének további erősítésére is lehetőséget ad - tette hozzá.

  Kósa László, a Gyöngyös-Mátra TDM vezetőjeként - minden előtte szólóhoz hasonlóan - Palik Tibor és az ÉLPAK Zrt. bátorságát, elkötelezettségét és elvégzett munkáját méltatva megjegyezte: örömteli, hogy elkészült a kemping, ám \"most jön a java\", vagyis a hiányt pótló komplexum működtetése. Úgy vélte, a Mátra idegenforgalmi férőhelyeinek elő- és utószezoni kihasználtságát is nagyban javítja majd Sástó. Hozzátette azt is: az utóbbi időszak szállodafejlesztései révén \"egyelőre elegendő\" négycsillagos szállodai férőhellyel bír a Mátra, ám a kemping egy másik, ugyancsak fontos hazai és külföldi célcsoportnak kínál eddig hiányzó lehetőséget.


  Közösségi funkciók