3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Pampers pelenkákat gyárt majd a Procter & Gamble Gyöngyösön

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.03.18. hétfő
 
Utoljára módosítva: 2013-03-18 17:17
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A Procter & Gamble 150 új munkahelyet teremtő zöldmezős beruházást indít Gyöngyösön.

   

  Növeli magyarországi jelenlétét a 175 éves múltra visszatekintő, napi fogyasztási cikkeket forgalmazó Procter & Gamble (P&G), melynek portfoliójába olyan piacvezető márkák tartoznak, mint az Ariel Ÿ, a Lenor Ÿ, a Pampers Ÿ, a Pantene Ÿ vagy a Head & Shoulders Ÿ.

  A vállalat mintegy 85 millió USD értékű zöldmezős beruházásba kezd Magyarországon, ahol a világszerte és itthon is piacvezető Pampers pelenkákat állítják majd elő. A Gyöngyösön megvalósuló beruházás a vállalat nemzetközi termelési rendszeréhez kapcsolódik; az itt gyártott termékek a magyar piacon túl az EU egyes országaiban, a közép- és kelet-európai, közel-keleti és afrikai régió országaiban kerülnek majd forgalomba. A beruházás 150 új munkahelyet teremt - tudatta sajtóközleményében a társaság.

   
  Zöldmezős. Huszonnégy hektáros területen kezdi meg működését a gyár. Az első termékek az év végén már a polcokra kerülnek
  Fotó: Suha Péter

  A gyöngyösi létesítmény a P&G második gyára lesz Magyarországon. Az első, az 1991 óta a P&G tulajdonában lévő Hyginett Kft. csömöri egysége, ahol mintegy 240 millió USD értékű beruházás történt az elmúlt 20 évben. Itt olyan jól ismert és kedvelt női higiénés termékeket gyártanak, mint az Always, a Naturella és a Tampax. A csömöri gyár a P&G második legnagyobb női higiénés termékeket gyártó egysége a világon, mely a magyar mellett 5 kontinensen további 50 piacot lát el termékeivel. A csömöri gyár mintegy 800 munkatársat foglalkoztat, és több száz helyi beszállítóval áll partneri kapcsolatban. A gyár magas szintű fenntarthatósági követelményeknek megfelelően működik, ezért a keletkezett hulladékok feldolgozásra, újrahasznosításra kerülnek.

   

  - A P&G két évtizedes jelenléte során azt tapasztaltuk, hogy Magyarország vonzó hely a befektetők számára. Döntésünk, hogy itt valósítjuk meg fejlesztésünket, több szempont figyelembevételével született meg, mint például jó képzettségű munkaerő, az infrastrukturális és logisztikai adottságok, a P&G igényeinek megfelelő földterület. Továbbá fontos volt számunkra a pozitív befektetői és üzleti környezet, mint a Heves Megyei Kormányhivatal segítőkészsége a beruházás elősegítése érdekében. Mindezeket mérlegelve döntöttünk úgy, hogy Gyöngyös lesz a beruházás helyszíne. Ezzel a Magyarország iránti hosszú távú elkötelezettségünket szeretnénk bizonyítani, és hisszük, hogy döntésünk a helyi gazdaság érdekeit is szolgálja – mondta Marek Kapuściński, a Procter & Gamble közép-európai vezérigazgatója.

  A beruházás a Gyöngyösi Ipari Parkban valósul meg mintegy 240.000 négyzetméteren, és már a legelső naptól kezdve magas szinten képviseli majd a fenntartható termelést, mely hozzájárul a vállalat nemzetközi fenntartható fejlődési céljaihoz. A P&G magyarországi üzemében gyártott első pelenkák 2013. év végén kerülnek az üzletek polcaira.

  - Nagy örömömre szolgált, amikor a P&G azzal a szándékkal kereste meg a várost, hogy munkahelyteremtő beruházást szeretne megvalósítani Gyöngyösön. Biztosra vesszük, hogy a P&G gyöngyösi letelepedéséhez mindenképpen hozzájárult a város pénzügyi stabilitása, valamint az, hogy az önkormányzat igyekszik minden feladatot rugalmasan, a lakosság érdekében ellátni. A nemzetközileg is elismert P&G új beruházása túlmutat a város határán: nem csak Gyöngyös, hanem a környező települések, valamint az egész észak-magyarországi régió jelene és jövője szempontjából is nagyon fontos. Ezért ez a projekt egy újabb mérföldkő a város életében, pozitív hatással lesz a munkanélküliségi mutatókra és óriási lehetőség azoknak, akik olyan munkát keresnek, ahol a cég elvárásának megfelelő tudásukat hasznosíthatják. Büszkék vagyunk, hogy a vállalat Gyöngyöst választotta az egyik legnagyobb márkájának, a piacvezető Pampers pelenkák gyártására – mondta Horváth László, Heves megye kormánymegbízottja.

  A Pampers a legnagyobb mennyiségen értékesített baba pelenka a világon, több mint negyven éve. A P&G termékeit naponta 4,6 milliárd ember használja világszerte.

  A P&G 1991 óta van jelen Magyarországon, ugyanebben az évben került tulajdonába a női higiénés termékeket gyártó üzeme, a Hyginett Kft. is. A P&G globális márkái közül 23 elérhető a magyar piacon.

  A P&G mindezek mellett oktatási programokkal is segíti jobbá tenni a magyar fogyasztók életét. Évente több mint 200.000 anyuka részese a Pampers oktatói programjának, és közel 100.000 tinédzserhez jut el az Always és a Gillette iskolai program. A vállalatot több szakmai és fogyasztói díjjal is elismerték, így több ízben vehetett már át Effie, Business Superbrands és Superbrands díjat is - áll a cég közleményében.


  Közösségi funkciók