3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Tavasz Kupa - kispályán

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.03.11. szerda
 
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

A Gyöngyös Városi Kispályás Labdarúgó Szövetség szervezésében március 30-án indul a Tavasz Kupa.

 

A Tavasz Kupa 2015. évi versenykiírása

1. A verseny célja: Gyöngyös város és vonzáskörzete polgárainak lehetőséget biztosítani a szabadidő hasznos eltöltéséhez. A kispályás csapatok bajnokságra történő felkészülésének elősegítése. A sportág népszerűsítése. A mérkőzések nézőinek szórakoztatása. Eldönteni ki nyeri a TAVASZ KUPA-t.

2. A verseny rendezője: A versenyt a Gyöngyös Városi Kispályás Labdarúgó Szövetség szervezi.

3. A verseny helye és ideje: A Főiskola 1. és 2. pályái. Kezdete terv szerint március 30. (hétfő). A Kupa első hetében minden hétköznap, azt követően csütörtök kivételével hétköznapokon kerülnek a mérkőzések lejátszásra. A mérkőzések kezdési időpontja 17.30, 18.15, 19.00 és 19.45 óra.

4. A résztvevők:

4.1. Részt vehetnek azok a csapatok, amelyek beneveznek és elfogadják a kiírásban foglaltakat.

4.2. A játékosoknak rendelkezniük kell a Szövetség által kiadott és jóváhagyott igazolásokkal. Szabályos igazolás nélkül mérkőzésen pályára lépni nem lehet.

4.3. Mindazok a férfi sportolók szerepelhetnek a kupában, akik 2015. január 1-én már betöltötték 18. évüket, és nem igazolt nagypályás labdarúgók

4.3.1. Nem vehet részt a kupában az a 2015. január 1-én már a 18. évüket betöltött, igazolt nagypályás labdarúgó,

4.3.1.1. aki az MLSZ által kiírt nemzeti bajnokság 1. vagy 2. vonalában szereplő csapat szerződéssel rendelkező és/vagy igazolt játékosa, ideértve ezen bajnokságban részt vevő csapatok valamennyi korosztályos csapatát és kölcsönadott játékosát.

4.3.1.2. vagy aki nem az MLSZ által kiírt bajnokságban (külföld) játszik, és 2015. január 1-én nem rendelkezett a Szövetség által kiadott és jóváhagyott igazolással.

4.3.2. Nem vehet részt a kupában az a labdarúgó sem, aki a nemzeti futsall bajnokság 1. osztályában játszó csapat szerződéssel rendelkező és/vagy igazolt játékosa, ideértve ezen bajnokságban részt vevő csapatok valamennyi korosztályos csapatát és kölcsönadott játékosát.

4.3.3. Az a nagypályás labdarúgó, aki 2015. március 31-ig nem rendelkezett a Szövetség által kiadott és jóváhagyott igazolással, csak akkor vehet részt a Kupában, ha 2015. január 1-én már betöltötte 18. életévét.

4.3.4. Amennyiben a 4.3.1.1. pontban említett kölcsönadott játékos a nemzeti bajnokság 2. osztálynál alacsonyabb szintű bajnokságban játszik, úgy a kispályás játékjoga megnyílik.

4.4. A Kupán részt vevő játékos nem kell, hogy a csapat igazolt játékosa legyen, de rendelkeznie kell a Szövetség által kiállított és jóváhagyott igazolással.

4.5. A Kupában valamennyi benevezett csapat és pályára lépő játékos a saját felelősségére vesz részt. A játékos a Kupában akkor rendelkezik játékjogosultsággal, ha az igazolásán a Szövetség a „2015. dec. 31-ig saját felelősségére játszik” bélyegző elhelyezésével, és az arra felhatalmazott személy aláírásával a jogosultságot igazolja.

5. A Kupa lebonyolítása:

5.1. A Kupát a nevezett csapatok számától függően első lépésként több csoportban, majd egyenes kieséses rendszerben rendezzük meg. A lebonyolítás pontos rendje a nevezések megtörténte után kerül kialakításra. A csoportok kialakítása előtt – amennyiben nevez a Kupára – a 2014. évi Kupa 1-4. helyezett csapata kiemelésre kerül, ezt követően a többi csapat sorsolással kerül besorolásra.

5.2. A csoportokból összesen 16 csapat jut tovább, akik vagy a csoportküzdelmekben elért eredmények alapján rangsorolva, vagy a sorsolás előtt előre meghatározott forgatókönyv szerint egyenes kieséses rendszerben játszanak tovább az első helyezésért. Amennyiben a kieséses szakasz az ún. 16-os tábla szerint kerül lebonyolításra, akkor a 16-os táblán a csoportok 2. helyezettjei – függetlenül attól, hogy milyen pontszámot szereztek a csoportmérkőzések során – csak az 1. helyezetteket követő sorszámot kaphatják. Amennyiben a 3. helyezettek is továbbjutnak, úgy ők csak a 2. helyezettek után rangsorolhatók.

5.3. Amennyiben a csoportba 5 csapat kerül besorolásra, akkor a csoport végeredményét úgy kell megállapítani, hogy először az 5 csapat valamennyi mérkőzése alapján kell a sorrendet megállapítani, majd ezt követően az 5. helyezett csapat valamennyi mérkőzését törölni kell, és a további 4 csapat egymás elleni mérkőzései alapján kell a végső sorrendet megállapítani. Az így megállapított sorrend az irányadó az ún. 16-os táblán történő besoroláskor, illetve az előre meghatározott forgatókönyv szerinti lebonyolítás esetén.

5.4. Amennyiben a csoportmérkőzés döntetlennel zárul, a mérkőzést 1-1 büntetőrúgással kell eldönteni. Amennyiben ez sem hoz döntést, addíg kell 1-1 büntetőt rúgni, amíg az egyik csapat az 1-1 büntetőrúgás után előnyt szerez. Csapatonként az első 3 büntetőt 3 különböző játékosnak kell rúgnia, ezt követően bármelyik játékos elvégezheti a büntetőt, akár többször is.

5.5. Amennyiben a döntő, vagy a 3. helyért lefolytatott mérkőzés döntetlennel zárul, akkor a mérkőzést 3-3 büntetőrúgással kell eldönteni. Amennyiben ez sem hoz döntést, akkor a további büntetőrúgásokra az 5.4. pontban foglaltak az irányadók, csakúgy, mint a büntetőrúgást elvégző játékosok személyére vonatkozó rendelkezések esetében.

5.6. A csoportok helyezési sorrendjét a mérkőzéseken megszerzett pontok összege határozza meg. Győzelemért 3 pont, büntetőrúgással megszerzett győzelemért 2 pont, büntetőrúgással elvesztett mérkőzésért 1 pont, vereségért 0 pont jár. Azonos pontszerzés esetén az alábbi sorrend dönt:

- egymás ellen játszott mérkőzések pontkülönbsége

- egymás ellen játszott mérkőzések gólkülönbsége

- gólkülönbség

- több rúgott gól

5.7. Az elődöntők vesztes csapatai a Kupa 3. helyezéséért is pályára lépnek.

6. Díjazás: Az 1. helyezett csapat elnyeri a TAVASZ KUPÁ-t. Az 1-3.helyezett csapatok oklevél, 15 db érem (a helyezéstől függően arany, ezüst és bronz) és labda díjazásban részesülnek.

7. Költségek: A verseny díjait, a szervezési költségeit a játékvezetői díjat és annak közterheit nevezési díjakból a Szövetség fedezi.

8. Nevezés: Nevezni a mellékelt nevezési lap, játékoslista leadásával és a versenyrendezési díj befizetésével lehet a Szövetség címén (Gyöngyös, Egri út 23.) keddi és csütörtöki napokon 1700-1900 óráig 2015. március 19-én 19 óráig. Versenyrendezéshez hozzájárulási díj 17.000 (Tizenhétezer) Ft. A nevezés csak abban az esetben érvényes, amennyiben a díj is be van fizetve.

9. Sorsolás: 2015. március 24. kedd 1700 óra. Gyöngyös, Egri út 23. Városi sporttelep tanácskozóterme. A sorsoláson a csapatok képviselőinek megjelenése kötelező.

10. Egyéb intézkedések :

- A mérkőzések játékideje 2 * 20 perc.

- Várakozási idő nincs.

- A végleg kiállított játékos a következő mérkőzésen automatikusan nem szerepelhet, ügyében meg kell várni a Fegyelmi Bizottság döntését, amely súlyosabb büntetést is kiszabhat.

- A sárga lappal figyelmeztetett játékos 5 percre köteles elhagyni a pályát, de a büntetés lejárta után visszatérhet a pályára.

- A tornán egyszer meg nem jelent csapat a további küzdelemből törölve lesz, s minden mérkőzése 0:3 gólkülönbséggel lesz jóváírva, továbbá a Szövetség a következő évi Tavasz Kupára a nevezését nem fogadja el.

- Valamennyi pontrúgást (szabadrúgás, szöglet és az oldalvonalról történő berúgás) és a bedobást 5 másodpercen belül el kell végezni.

- A verseny lebonyolításával kapcsolatos, a jelen versenykiírásban nem szabályozott kérdésekben a Szövetség Versenyszabályzata, Fegyelmi Szabályzata, illetve a 2014. évi bajnokság versenykiírása előírásait kell betartani.


Közösségi funkciók