3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Májusban startol a Tour de Gyöngyös

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2021.03.13. szombat
 
Utoljára módosítva: 2021-03-13 09:16
 
  Szerző: Válik István
   
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A Mátra Biker SC 2021-ben szervezi első országúti kerékpáros versenyét. A sportklub elnökét, dr. Záray Lászlót kérdeztük a Tour de Gyöngyös részleteiről.

   
   

  - Mit lehet tudni az eseményről? Zajlanak-e már az egyeztetések?

  - Amennyiben a vírushelyzet engedi, akkor a május 8-9-ei hétvégén rendezzük meg az I. Tour de Gyöngyös kerékpárverseny és gyalogtúra fesztivált. Ha a vírushelyzet nem engedi, akkor csak a kerékpárversenyt tartjuk meg, miután sportversenyt eddig is és ezután is lehet szervezni.

  - Profik vagy amatőrök jelentkezését várják?

  - Bárki jelentkezhet a versenyre, amatőrök, profik egyaránt, és nincs szükség versenyzői licenszre. Szombaton egy rövidebb, 18 kilométeres távon lehet tekerni, vasárnap pedig egy hosszabb, 75 kilométeres táv vár a kerékpárosokra. Biztatunk mindenkit, hogy aki csak teheti, válassza a két napos tekerést, vagyis szombaton és vasárnap is pattanjon nyeregbe, és szálljon harcba az összetett bajnoki címért.

  - A befutó mindkét nap Kékestetőn lesz, de hol lesz a rajt?

  - Szombaton 11 órakor a gyöngyösi Károly Róbert Campus és nádfedeles mellett lévő sportcsarnoktól vág neki a mezőny, vasárnap pedig Sástón, az Oxygen Adrenalin Park lesz a 10 órási rajt helyszíne.

  Fotó: www.matrabikersc.hu

  - Milyen programokat terveznek még erre a két napra?

  - A kerékpárverseny mellett több családbarát és sportosabb, rövidebb-hosszabb gyalogtúra programokkal is készülünk kicsiknek, nagyoknak egyaránt. Többféle útvonal közül lehet választani. Egy igazi turistaparadicsom a Mátra, ugyanis a széltében-hosszában 20-50 kilométernyi területen közel ezer kilométernyi jelölt turistaút vár felfedezésre. Terveink szerint e-bike (elektromos kerékpár) bemutatót, e-bike- és mountainbike-túrát is szervezünk a Nagy-Halmaj-rétre és a Szalajka-házhoz.

  - Úgy tudom, hogy a kerékpárversenyre kedvezményes nevezési díjjal is készülnek.

  - Az Év honlapja 2020 pályázaton az a közönségszavazó, aki szavazatáról beküldte nekünk a képernyőképet, 70 százalékos kedvezményben részesül a verseny nevezési díjából.

  - Hátha valaki nem hallott róla: mi is volt ez a honlap verseny?

  - Sok szavazat érkezett a honlapunkra, amit most itt is nagyon köszönünk. A közönségszavazásnál a negyedik helyre kerültünk, ezért ezt a díjat nem mi vittük el. Azonban a honlapok szakmai értékelésénél a zsűri nekünk ítélte a különdíjat Életmód és sport kategóriában, amire nagyon büszkék vagyunk.

  - A díjhoz gratulálok, és biztatok mindenkit, hogy ne csak a design miatt keresse fel ezt a honlapot, hanem azért is, hogy minden fontos információt megkapjon az I. Tour de Gyöngyössel kapcsolatban.


  Közösségi funkciók