3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


A világ legjobbjai tekernek Kékestetőre

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.08.26. szerda
 
Utoljára módosítva: 2020-08-29 17:34
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Gyöngyös Város Önkormányzata idén is elkötelezte magát, hogy helyet adjon az augusztus 29-én Esztergomból startoló Tour de Hongrie kerékpáros versenynek, mely Magyarország ikonikus helyein megy keresztül. Természetesen ebből a listából nem maradhat ki Gyöngyös és Kékestető sem. A versenyhez kapcsolódva Gyöngyös önkormányzata fotópályázatot is hirdet a szurkolóknak.

     
     

    A Magyar Kerékpáros Körverseny 5. szakasza, ami egyben a megmérettetés utolsó etapja, szeptember 2-án, az ország tetején ér véget. Ez az eredményhirdetés nem csak a hegyi szakasz, hanem a teljes Tour eredményhirdetése lesz.

    A Tour de Hongrie történetében immár tizedszer lesz hegyi befutó Kékestetőn, de először ér véget a viadal hazánk legmagasabb pontján, Kékestetőn. A hegytetőig vezető, nagyjából tizennyolc kilométer hosszú, helyenként tíz százalékot is meghaladó meredekségű emelkedő szinte minden alkalommal döntő befolyással bírt az összetett verseny végeredményére, tavaly is itt védte meg sárga trikóját Krists Neilands a két remeklő magyar fiatal, Dina Márton és Valter Attila előtt.

    A világhírű versenyzőkből álló mezőny szeptember 2-án, szerdán délután Miskolcról érkezik Gyöngyösre Abasár felől, a 3-as számú főúton, és végig halad a városban a Szurdokpart úton, a Kossuth Lajos utcán, majd a 24-es úton megy tovább a Mátrába.

    Az érintett szakaszokon a verseny közlekedés-biztonsága érdekében útlezárások lesznek.

    A mezőny várhatóan 15 óra után éri el Gyöngyöst, a forgalomkorlátozásra a kerékpárosok érkezése előtt negyed órával lehet számítani.

    A tervek szerint 16:30 óráig kell útlezárásra számítani, ám a mezőny széthúzódása miatt a verseny Gyöngyösön való áthaladásának időpontja változhat.

    A Tour de Hongrie idején szurkolói pontot alakítanak ki Gyöngyösön a Mátrai úton, valamint Mátrafüreden a 24-es út mellett.

    SZURKOLJ, FOTÓZZ ÉS NYERJ!

    A Tour de Hongrie-hoz kapcsolódva Gyöngyös önkormányzata fotóversenyt hirdet amatőr fotósok számára. A fotóversennyel kapcsolatos részleteket a város honlapján és hivatalos Facebook oldalán hamarosan elolvashatják az érdeklődők.

    Tudta Ön, hogy az idei Tour de Hongrie…

    - már a 41. megmérettetés lesz?

    - 20 csapat 120 versenyzőjét fogadja?

    - a világelitet jelentő World Tour csapatokból a holland Jumbo-Visma, az amerikai Trek-Segafredo, a Peák Barnabással érkező ausztrál Mitchelton-Scott, valamint a lengyel CCC és az Israel Start-Up Nation is ott lesz a mezőnyben?

    - az M4 SPORT műsorán napi 2 óra élő közvetítéssel is nyomon követhető?

    - legizgalmasabb pillanatait naponta 1 óra hosszában összefoglalja a EUROSPORT?

    - 4 kontinens 190 országában lesz látható a médiaközvetítéseknek köszönhetően?

    A Tour de Hongrie Gyöngyös-Kékestető befutó gyöngyösi támogatói:

    Gyöngyös Város Önkormányzata

    Metal Parts Expert Kft. (arany fokozatú támogató)

    HYGINETT Kft./Procter & Gamble (ezüst fokozatú támogató)

    B.Braun Medical Kft. (bronz fokozatú támogató)

    VAMAV Kft. (bronz fokozatú támogató)

    Egererdő Zrt.

    Elektris 2000 Ipari Kft.

    Városgondozási Zrt.

    Molnár és Fiai Pincészet, Abasár

    Hotel Ózon Kft.

    MIAS Hungary Kft.

    Gyöngyös TV Nonprofit Kft.

    Cinema Bridge

    Sportfólió Kft.

    Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület


    Közösségi funkciók