3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Évszaktól függetlenül használható az új műfüves pálya

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2021.01.14. csütörtök
 
Utoljára módosítva: 2021-01-14 13:50
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     
    Fotó: Gyöngyösi TV

    Átadták a Sport Úti Sporttelep új műfüves labdarúgó-pályáját, mely az Energia SC, a Magyar Labdarúgó Szövetség, a Gyöngyösi Sportfólió Kft. és Gyöngyös önkormányzata közös együttműködéséből épült meg. A 44 × 64 méteres pálya egyebek között a csapatok téli felkészülését is szolgálja. A beruházás 52 millió forintból valósult meg.

     
     

    Csiba Attila, az Energia SC elnöke az ünnepélyes pályaátadó rendezvényen elmondta: a beruházást már évek óta tervezték, hiszen a téli felkészülések során eddig egy pályán kellet osztozniuk más klub játékosaival. További előnyt jelent, hogy most már kétszer annyi gyerek tud edzeni, mint korábban.

    Vojtekovszki Csaba, a Magyar Labdarúgó Szövetség Heves megyei igazgatója kiemelte: a cél az, hogy a fiatal és a felnőtt focisták megfelelő körülmények között tudjanak edzeni, ezért a szövetség igyekszik segíteni a helyi klubokat a tao-pályázatokon keresztül, hogy minél több helyen valósulhasson meg hasonló fejlesztés.

    - Megfelelő infrastruktúra is szükséges ahhoz, hogy a gyerekek már kicsi kortól kezdve megfelelő körülmények között pallérozódjanak, és megszeressék a futballt, megszeressék a sportot, és benne maradjanak a játékban felnőtt korukig. Az új vagy megújult létesítmények mind azt szolgálják, hogy hosszú távon minőségi feltételeket tudjunk biztosítani - tette hozzá Vojtekovszki Csaba.

    A beruházás 52 millió forintból valósult meg, melynek 70 százaléka tao-forrás, 30 százaléka pedig önkormányzati hozzájárulás.

    Hiesz György polgármester az átadón elmondta: örül, hogy a városban egyre jobb és színvonalasabb sportfejlesztések valósulnak meg, hiszen Gyöngyös igazi sportváros.

    - Minden ilyen sportlétesítmény arról szól, hogy nagyon sok fiatal, több száz gyerek sportol, itt labdarúgásban is közel háromszázan, a felnőttekkel még több. Kézilabdában is 4-500 fiatal sportol. Nekik ez egy lehetőség, nem csak a sportról, az életmódról, egészségről, egy hosszú távú befektetésről szól. Ez most már tényleg egy olyan pálya, ami négy évszakos, télen-nyáron tudják használni, hiszen a havat is könnyű letakarítani, és valóban megfelel a mai kor követelményeinek – hangsúlyozta a polgármester.

    Az átadót követően már birtokba is vették a pályát az Energia SC felnőtt futballistái. A vírus elmúltával pedig a lakosság is használhatja a létesítményt.


    Közösségi funkciók