3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Kékestetőn dőlt el a Tour de Hongrie összetett versenye

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.08.10. hétfő
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Ahogy arra számítani lehetett, a Kékestetőre vezető, negyedik szakasz meghatározónak bizonyult a Tour de Hongrie összetett versenye szempontjából.

     
     

    A királyszakaszon negyedik helyen célba ért Tom Thill ugyanis átvette a vezetést összetettben, csaknem egyperces előnyét pedig az utolsó, Gyöngyös-Budapest szakaszon is meg tudta őrizni.

    Éppen 90 évvel ezelőtt, 1925-ben rendezték az első magyar kerékpáros körversenyt, a Tour de Hongrie-t, amely tízéves kényszerszünet után idén született újjá. Gyöngyös hosszú ideje fontos állomása a legjelentősebb magyar kerékpáros versenynek, hiszen kiváló adottságaival a profi versenyzőket is maximálisan ki tudja szolgálni, Kékestető meghódítása pedig komoly kihívás minden kerékpárosnak. 2001-ben tekert fel először a Tour de Hongrie mezőnye az ország legmagasabb pontjára, és az idei versenyben is a Karcag és Kékestető közötti 145 kilométeres etap számított a királyszakasznak.

    A versenyzőket szombaton komoly tömeg várta az ország legmagasabb pontján, köszönhetően a Kékesi Csúcstámadásnak, amelyen idén is több száz amatőr kerékpáros indult, hogy meghódítsa az 1014 méteres csúcsot. Az ő befutójuk után érkezett meg a körverseny mezőnye Kékestetőre. A királyetapon a szlovén Bajc szerezte meg az első helyet, a negyedik helyen beérkező luxemburgi Tom Thill pedig átvette a vezetést az összetett versenyben. Ami a legjobb magyarokat illeti, Lovassy Krisztián az ötödik, Vígh Zoltán a hatodik helyen ért célba Kékestetőn.

    Az utolsó, Gyöngyös – Budapest szakasz másnap délelőtt rajtolt a Fő térről, ahol Hiesz György polgármester rajtjelére indult útnak a mezőny. Az utolsó szakaszon a szlovén Jan Tratnik győzött, a sárga trikót azonban senkinek sem sikerült elvennie Tom Thilltől, a luxemburgi kerékpáros nyerte meg a Tour de Hongrie idei versenyét. A budapesti befutónál született meg a mieink első dobogós helyezése, a mezőnysprintben Lovassy Krisztián a harmadik helyet szerezte meg. Az olimpiai kvalifikációs kerékpárverseny nemzetközi mezőnye hat nap alatt 700 kilométert tett meg az augusztus 9-i budapesti befutóig, a 96 fős mezőnyből 75 kerekes tekerte végig a teljes távot.

    Reméljük, a hosszú szünet után újjáélesztett Tour de Hongrie-t a lelkes szervezőgárda jövőre is megrendezi, és városunk akkor is kiemelt állomása lehet a körversenynek. Gyöngyös mindenkit visszavár.


    Közösségi funkciók