3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Kiállítják a gyöngyösi kézilabda múltjának ereklyéit

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.02.29. hétfő
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    A Gyöngyösi Kézilabda Klubhoz kerültek a Gyöngyösi Főiskolai Kézilabda Klub relikviái, köztük a Magyar Kupa harmadik helyezéséért járó serleg.

     
     

    A relikviákat szombaton, a B. Braun Gyöngyös Cegléd elleni mérkőzését megelőzően adta át Nagy Attila klubelnöknek Dr. Magda Sándor, a GYFKK egykori elnöke, aki azt is bejelentette: a város legrangosabb elismerésére, a „Pro Civitate” díjra jelöli a kézilabdacsapatot.

    Dr. Magda Sándor 1995. január 12-én alapította a Gyöngyösi Főiskolai Kézilabda Klubot, amelynek elnöki teendőit is ellátta. A játékosok elsősorban az intézmény hallgatóiból kerültek ki, szereplésüket a Heves megyei bajnokságban kezdték. A férfi kézilabdacsapat 1994-től az NB II-ben szerepelt. Folyamatosan fejlődtek, teljesítményükkel 1998-ban, Laurencz László edző vezetésével, felkerültek az NB I/B-be. Kiváló eredményük elismeréseként 2001-ben elnyerték a „Heves megye legjobb csapata” címet.

    2006-ban a csapat, játékosállományában is megerősödve, új szakvezetőjével, Csík Jánossal kivívta az NB I-es szereplés jogát – a játékosok több mint fele még ekkor is főiskolai hallgató volt. Gyöngyös történetében ekkor szerepelt először az élvonalban kézilabdacsapat, amely Magyarország nagy kézilabdamúlttal rendelkező városaiban is elismerésre tett szert, hiszen a Szegeddel, a Veszprémmel és további kiváló klubokkal játszott a Gyöngyösön és a térségben élő szurkolók legnagyobb örömére, a város és a főiskola hírnevét öregbítve.

    2009-ben újabb nagy sikert könyvelhettek el, amikor Éles József vezetésével elnyerték az 51. Magyar Kupa harmadik helyezését. Az évek során elért sikerek relikviáit Dr. Magda Sándor szombaton, ünnepélyes keretek között adta át a Gyöngyösi Kézilabda Klubnak, hogy a díjak, elismerések tovább gazdagítsák Gyöngyös városát. Az elképzelések szerint a relikviákat a Dr. Fejes András Sportcsarnokban, méltó környezetben állítják majd ki, ahol bárki megcsodálhatja azokat.

    Dr. Magda Sándor az átadás alkalmával azt is bejelentette, hogy Dr. Gulyás Zoltánnal közösen, mint a város díszpolgárai javaslatot tesznek a férfi kézilabdacsapat, a B. Braun Gyöngyös „Pro Civitate” kitüntetésére közösségek kategóriájában. A „Pro Civitate” díj a város legrangosabb elismerése, a felterjesztésről szóló dokumentumot több mint 350 gyöngyösi szurkoló látta el támogató aláírásával.

    Egyébként a Cegléd elleni mérkőzésen a B. Braun Gyöngyös csapata 29-27 arányban diadalmaskodott, ezzel folytatva győzelmi sorozatát. A tabella hatodik helyén álló együttes legutóbbi hét mérkőzéséből hatot megnyert. A B. Braun Gyöngyös szerdán Orosházán lép pályára, majd jövő héten szerdán a Balatonfüred alakulatát fogadja a Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnokban.


    Közösségi funkciók