3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Tájfutó OB Gyöngyösön

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.08.23. kedd
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Nem mindennapi eseménynek lehetünk tanúi Gyöngyösön szeptember 10-én és 11-én. A város házai között, valamint Mátrafüreden az ország legjobb tájfutói mérik össze erejüket és felkészültségüket az országos bajnokságon. Az izgalmasnak ígérkező verseny remek lehetőség arra, hogy városunk szépségeit megmutassuk a több mint ezer indulónak, ehhez azonban a városlakók türelmére is szükség lesz.

     

    Tájfutó országos bajnokságot rendeznek Gyöngyösön szeptember 10-én és 11-én. Szombaton a rövidtávú egyéni országos bajnokság versenyszámait rendezik a városban, majd másnap, Mátrafüreden a rövidtávú váltó bajnoki címért küzdenek a versenyzők. A megszokott tájékozódási futással ellentétben lakott területen kerülnek kitűzésre a teljesítendő versenypályák, ez pedig pörgős és izgalmas versengést eredményez, amely látványos eseménynek ígérkezik.

    A bajnoki kategóriákban csak igazolt versenyzők indulhatnak, azonban a rendező Gyöngyösi Tájfutó Klub szeretné belülről is megismertetni a sportágat a város lakosságával, így mindenkit arra bátorítanak, hogy az ilyen célból létrehozott nyílt kategóriában álljon rajthoz, tegye próbára navigálási képességeit. Az eltévedéstől nem kell tartani, hiszen minden nap probléma nélkül tájékozódunk Gyöngyösön vagy Mátrafüreden, most ugyanezt egy térkép segítségével kell megtenni, az ellenőrzőpontok pedig a települések területén belül kerülnek elhelyezésre. Nevezni a nevezes@gytk.hu címre küldött email-ben lehet – vagy akár a verseny napján a helyszínen –, míg a további információkért a folyamatosan frissülő rob2016.gytk.hu weblapot érdemes felkeresni.

    A várhatóan több mint ezer nevezőt vonzó verseny azonban azoknak is tartogat izgalmakat, akik látni szeretnék a futókat. A verseny központja és a döntők befutója a Hanisz Imre téren lesz, ahonnan a hozzá nem értők számára is könnyen követhetők lesznek az események.

    A rendezők ugyanakkor megértést és türelmet kérnek a város lakóitól, ugyanis várhatóan ezer induló fut majd a szélrózsa minden irányába, bójákat keresve. Mivel ezen a viadalon másodperceken múlnak helyezések, így arra kérik a járókelőket, hogy járjanak nyitott szemmel, és lehetőség szerint ne akadályozzák a versenyre koncentráló sportolókat, megelőzve az esetleges baleseteket.

    A versenypályák helyenként forgalmas autóutakat kereszteznek, így az egyenlő feltételek biztosításának és a balesetek elkerülésének érdekében szeptember 10-én mind a délelőtti, mind pedig a délutáni forduló alatt lehet számítani a belvárosban és a közeli lakótelepeken néhány órás forgalomkorlátozásra és -terelésre, másnap, vasárnap pedig időszakos lezárásokra a mátrafüredi Béke utcában. Az helyszínre érkező autótömegnek a parkoltatását a rendezők igyekeztek úgy kialakítani, hogy a lakosok számára a lehető legkevesebb nehézséget okozzák.


    Közösségi funkciók