3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Tour de Hongrie - segítséggel a csúcsra

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.06.14. péntek
 
Utoljára módosítva: 2019-06-15 08:59
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    A magyar kerékpáros körverseny történetében kilencedik alkalommal rendeznek hegyibefutót hazánk legmagasabb csúcsán, Kékestetőn. A június 15-én, szombaton délután megrendezendő programot több gyöngyösi szervezet és vállalkozás is támogatja.

     
     

    A Tour de Hongrie több mint kilenc évtizedes története során idén kilencedik alkalommal rendeznek hegyi befutót az ország tetején. A mezőny délután érkezik Kékestetőre. A befutó sikeres lebonyolításához több helyi vállalkozás is segítséget, támogatást nyújtott.

    Az önkormányzat mellett a Gyöngyös-Mátra TDM, valamint a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is azonnal úgy gondolta, hogy ez a nemzetközi figyelem középpontjában álló esemény a kerékpársporton messze túlmutató lehetőséget kínál a Mátrának is. Épp ezért a minél impozánsabb befutó érdekében további partnereket is kerestek a rendezvény támogatásához. A Mias Hungary Kft., a P&G, a Sándor Autóház és a Cinema Bridge Mozi egyaránt örömmel állt a kezdeményezés mellé.

    A június 11-16 között zajló versenyt az Eurosport több alkalommal élőben közvetíti, illetve több hosszabb összefoglalót is ad róla.

    A mátrai szakasz pedig mindenképp kiemelt figyelemre számíthat, hiszen a terepviszonyok miatt a verseny történetében ez az etap már többször bizonyult meghatározónak a végeredményt illetően.

    A mezőny június 15-én érkezik Kékestetőre Parádsasvár irányából. A 14:45-re várható befutót megelőzően és azt követően forgalomkorlátozásra kell számítaniuk az autósoknak a 24-es főút érintett szakaszán - emiatt a közlekedők megértését, türelmét kérik a szervezők és rendezők.

    S hogy a népesebb kerékpáros-társadalom is kivehesse részét a mátrai örömből, a profik érkezése előtt Gyöngyös főteréről Mátraházára amatőr túra indul, ahonnan aztán egyénileg lehet feltekerni Kékestetőre, a hegyi befutóra.

    Az AmaTour Kékes 2019 túrára az előnevezés már lezárult, de 15-én, szombaton 10:30-12:00 óra között a helyszínen is ingyenesen nevezhetnek az amatőr versenyzők.

    A Tour de Hongrie Parádsasvár és Kékestető közötti etapját támogató szervezetek és vállalkozások egyértelműen hitet tettek amellett, hogy a Mátra értékeit a legkülönfélébb módokon és alkalmakkor is lehet és kell hangsúlyozni, ezért is ajánlották fel nagylelkű segítségüket a rangos nemzetközi verseny ezen szakaszának lebonyolításához, amiért ezúton is köszönetünket fejezzük ki - fogalmazott Nagy Róbert, a TDM elnöke.

    Mint hozzátette: a „négyévszakos Mátra” és az aktív kikapcsolódást kedvelők körében bizonyára komoly érvként esik majd latba, hogy a Tour de Hongrie szervezőbizottsága ismét a Mátrába „hozta” a versenyt. Abban is joggal bízhat a térség, hogy a versenyre irányuló nemzetközi figyelem „mellékhatásaként” bel- és külföldön egyaránt még többen kapnak kedvet ahhoz, hogy megtapasztalják a Mátra egyre bővülő turisztikai kínálatát.

    Az etap helyi támogatói:


    Gyöngyös Város Önkormányzata
    Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
    Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület
    Mias Hungary Kft.
    Procter & Gamble gyöngyösi gyáregysége
    Sándor Autóház

     

     

     

     


    Közösségi funkciók