3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Már Tokió felé tekint

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.11.14. csütörtök
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Lezárta 2019-es szezonját Kovács Zsófia, aki az idei év jó eredményeinek köszönhetően stabil helyen áll a triatlonosok olimpiai kvalifikációjában.

     
     

    Zsófinak idei összes Világkupáján sikerült az első tíz közé kerülnie, így egyenletes teljesítményének köszönhetően értékes pontokat szerzett az ITU (Nemzetközi Triatlon Szövetség) olimpiai ranglistáján. A gyöngyösi sportoló jelenleg a 40. helyen áll, mellyel a legmagasabban jegyzett magyar női triatlonista is egyben. A kvalifikáció jövő év májusában lezárul, és Zsófinak az olmipiai kvóta élete harmadik olimpiai részvételét jelentené.

    "Jól sikerült az idei évem, voltak könnyebb és nehezebb időszakok, volt, hogy betegség hátráltatta a felkészülésemet, de azt gondolom, örülhetek annak, hogy még így is sikerült egyenletes teljesítményt nyújtanom és megőriznem kijutó helyem. Mivel májusban zárul a kvalifikáció nem merek még semmi biztosat kijelenteni, de a ranglistán kialakult különbségek alapján nagy az esélye annak, hogy meg lesz a kvóta. Így kimondhatjuk, hogy jövő év elején nem kell a kijutáson görcsölni, hanem egész évben készülhetek az olimpiára. Én és edzőim már most Tokió felé tekintünk és mindent megteszünk azért, hogy zavartalan legyen a jövő évi felkészülés a nagy versenyre és ott minél jobb helyezést érjek el." - Értékelte az évet a sportoló.

    A sportág rajongóinak nagy örömére Tokióiban először szerepel az olimpiai programban a mix váltó, mely további izgalmakat tartogat a nézők számára. Ebben a rendkívül fordulatos versenyszámban két női és két férfi versenyzőből álló csapatok mérik össze felkészültségüket az egyéni verseny távjánál rövidebb, szupersprint távon. Zsófi mellett több magyar versenyző is esélyes a kijutásra, ami azt jelentené, hogy a magyar vegyes váltónak is szurkolhatunk az olimpián - mely a szakértők és Magyarország eddigi eredményei alapján akár pontszerző helyre is esélyes lehet.

    "Jövőre természetesen az olimpia lesz a fókuszban. Nem titkolom, az a célom, hogy legjobb eredményemet megjavítva a legjobb 15 versenyző közé kerüljek. A szövetség és az egész triatlonos társadalom nagy reményeket fűz a magyar mix váltó szerepléséhez is. Az olimpia nagyon különleges verseny, sok versenyző teljesítménye visszaeshet a rájuk nehezedő nyomás miatt, én úgy gondolom a csapattársaimmal együtt mi jól bírjuk a terheket, és ha jó napunk van, akkor bármi megtörténhet!" - mondta jövő évi terveiről Zsófi. Szurkoljunk együtt neki!


    Közösségi funkciók