3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Ünnepi üléssel zárták az önkormányzati ciklust

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.09.27. péntek
 
Utoljára módosítva: 2019-09-27 14:03
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Ünnepélyes keretek között zárta le az önkormányzati ciklust a gyöngyösi képviselőtestület csütörtökön az Orczy-kastély aulájában.

     
     

    A Mátra Múzeumban rendezett ünnepi cikluszáró ülésen Hiesz György polgármester értékelte az ötéves önkormányzati ciklust. Felidézte a 2014-es választások után kialakult patthelyzetet, amelyben egyik politikai erő sem szerzett többséget, így a város vezetésében minden párt szerepet vállalt. A városvezető szerint az együttműködés sikerét bizonyítja, hogy a ciklus során megalkotott öt költségvetésből négyet egyhangú szavazással fogadott el a grémium, egyszer fordult elő, hogy egy tartózkodás mellett fogadták el a költségvetést.

    A képviselő-testület számos hosszú távú koncepciót fogadott el a ciklus során, így például az önkormányzati turisztikai, gyógyturisztikai, városmarketing, sport, kulturális, drogprevenciós, esélyegyenlőségi, bűnmegelőzési, ifjúsági és egészségügyi fejlesztési koncepcióját, ami Hiesz György szerint olyan alapot teremt, amelyre a következő testület építkezni tud majd.

    A polgármester beszélt az elnyert uniós fejlesztési forrásokról is. - Pályáztunk és nyertünk forrást a laktanya területének rehabilitációjára, az Észak-nyugati városrész fejlesztésére, benne a Berényi-Haller kastély felújításával, a Szent Bertalan-templom toronysisakjainak helyreállítására, látványlift és kerékpárút építésére, a művelődési ház energetikai felújítására, a Jeruzsálem úti bölcsőde és óvoda fejlesztésére és bővítésére, új ipari park kialakítására, egy sor helyi program megvalósítására, a művelődési ház eszközparkjának fejlesztésére, csatornázásra és a szennyvíztelep rekonstrukciójára – sorolta a városvezető.

    Cikluszáró ünnepi ülés

     
    46 kép
    Dátum: 2019-09-26 15:43:00
     

    A saját erőből megvalósított fejlesztések között Hiesz György kiemelte az Epreskert úti és a Fecske úti óvoda teljes felújítását, két körforgalom építését, a ciklusban létrehozott 300 új parkolóhelyet, a közvilágítás hamarosan induló LED-es cseréjét, a jégpálya-vásárlást. A további beruházásokat ismertetve elmondta: az önkormányzat csak vízgazdálkodási feladatokra, szennyvíz- és csapadékcsatorna-építésre, illetve az ivóvízhálózat korszerűsítésére több mint egymilliárd forintot fordított öt év alatt. Nyolc új gyalogátkelő helyet alakítottak ki, miközben út- és járdafelújítások 730 millió forintból valósultak meg. Közel 330 millió forintot fordítottak intézményfelújításokra, a játszóterek felújítására pedig 43 millió forintot költött a város az elmúlt öt évben. Fákat több mint 18 millió forint értékben ültettek.

    A városvezető kitért a munkahelyteremtő beruházásokra, a Procter & Gamble és a GIANT gyárépítésére, a B. Braun, a MIAS és számos helyi vállalkozás bővítéseire, amelyek a következő években 1800 új munkahelyet teremtenek. A polgármester köszönetet mondott a képviselőknek, a polgármesteri hivatal és az intézmények munkatársainak és vezetőinek, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ dolgozóinak, a város lakosainak és mindenkinek, az elmúlt öt év munkáját segítette.

    Hiesz György polgármester emléklapokat adott át a képviselő-testület és a bizottságok tagjainak, majd a grémium korelnökeként Sári István mondott pohárköszöntőt, amelyben arról beszélt, reméli, hogy a következő képviselő-testület munkáját is az a tartás, tisztesség és elkötelezettség jellemzi majd, mint ami a most leköszönő grémium munkáját jellemezte.

    A Gyöngyösi Polgármesteri Hivatal által elkészített Ciklusbeszámoló letölthető a kapcsolódó dokumentumok közül.


    Közösségi funkciók
     
     

    Kapcsolódó dokumentumok