3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Szigorúbban ellenőrzik a maszkhasználatot

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.09.30. szerda
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     
    Fotó: Gyöngyösi TV

    Az egy hónappal ezelőtt bevezetett óvintézkedéseknek is köszönhetően Heves megyében a lakosságszám arányát tekintve Gyöngyösön messze a megyei átlag alatt van a Covid-19 vírussal fertőzöttek száma. A kedvező helyzet megtartása érdekében a héten ismét elindult az önkormányzat Maradjon otthon! elnevezésű kezdeményezése, az idősek és a krónikus betegek biztonsága érdekében.

     
     

    A járvány helyi szinten történő kezelésének érdekében az önkormányzat ismét segít a saját otthonukban élő valamennyi gyöngyösi idős és beteg embernek egyebek között a bevásárlásban és a gyógyszerek kiváltásában.

    A Kistérségi Humán Szolgáltató Központ szakemberei a 65 éves vagy idősebb, egyedül élő nyugdíjas vagy idős házaspár, illetve krónikus betegségben szenvedő egyedülálló, vagy idős házaspár számára nyújtanak támogatást.

    Továbbá azok a karanténban lévők is élhetnek a lehetőséggel, akik állapotuk és a járványügyi megfigyelés szabályai miatt nem hagyhatják el otthonukat.

    A koronavírus járvány második hullámának idején igénybe vehető segítségről ide kattintva olvashatnak.

    Az egy hónappal ezelőtt Gyöngyösön meghozott óvintézkedéseknek köszönhetően az elmúlt egy hónapban csökkent a koronavírussal fertőzöttek száma a városban. A megye 294 ezres lakosságának mintegy tíz százaléka gyöngyösi. A szeptember 29-ei adatok alapján a Hevesben 385, míg Gyöngyösön 11 fertőzöttet regisztráltak.

    Hiesz György polgármester hangsúlyozta, továbbra is mindent megtesznek annak érdekében, hogy csökkentsék a vírus terjedését. Októbertől az alábbi újabb szabályozások, intézkedések lépnek életbe Gyöngyösön:

    - Október 3-tól a polgármesteri hivatal kereskedelmi hatósága a városrendészet munkatársaival közösen ellenőrizik a kereskedelmi és vendéglátó egységekben a maszk használatát. Ha a hivatal dolgozói szabálysértést tapasztalnak, először figyelmeztetnek, ezt követően pedig büntetést is kiszabnak.

    - Ugyancsak a fenti helyeken a Városrendészeti Igazgatóság közterület-felügyelői részt vesznek a rendőrséggel közös szájmaszk-ellenőrzésekben is. A szolgálatokban a városrendészek feladata szintén az ellenőrzés biztosítása, továbbá felhívják a figyelmet a maszkhasználatra. A szabályszegőkkel szemben a rendőrjárőröknek van lehetőségük szankcionálni.

    - A fertőzés lassítása érdekében október 5-től Gyöngyösön 30 főre korlátozzák a házassági ceremónián résztvevők létszámát, figyelembe véve a házasságkötőterem befogadóképességét, és a biztonságos távolság betartását.

    - A fertőzés tovább terjedésének megfékezése érdekében, valamint figyelembe véve a koronavírus közösségi terjedését, az önkormányzat Közigazgatási Igazgatósága kidolgozott egy intézkedési protokollt arra vonatkozóan, mi a teendő abban az esetben, ha a beléptetésnél alkalmazott hőmérést és fertőtlenítést követően, a napközben jelentkező tünetek után derül ki egy kisgyermekről, hogy koronavírussal fertőzött.

    - Október 15-től a sorban állás és a személyes kontaktusok csökkentése érdekében azokban a nevelési és oktatási intézményekben – bölcsődékben, óvodákban, általános iskolákban és a gimnáziumban -, ahol a gyöngyösi önkormányzat szolgáltatja az étkezést, lehetőség van átutalással vagy csekkes befizetéssel rendezni a gyermekek ellátásával kapcsolatos költségeket. Természetesen továbbra is biztosított a bankkártyás fizetés is.


    Közösségi funkciók