3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Jól haladnak a felújítási munkák a robbanásban megsérült Verseny utcai társasházban

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2021.03.23. kedd
 
Utoljára módosítva: 2021-03-23 14:32
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   
  Fotó: Gyöngyösi TV

  A társasház közös területein túl a kárt szenvedett lakásokban is elkezdődhet a helyreállítás.

   
   

  Javában zajlik a felújítás abban a Verseny utcai társasházban, ahol még január elején történt robbanás. Miután az örökösök még februárban kitakarították a felrobbant lakást, mostanra elbontották a megsérült födémet, az újrabetonozás megtörtént a kiégett lakás felett a Verseny utcában, a lépcsőházba beszerelték az új ablakokat, és hamarosan a belső festés is megkezdődik. A helyreállítás komoly anyagi terhet jelent a társasháznak, a költségek enyhítése érdekében, az önkormányzat gyűjtést szervezett, az így összegyűlt adományt, a több, mint 330 ezer forintot pedig már át is utalta a társasházkezelőnek.

  Mint ismert, a január elején történt detonációban egy ember meghalt, több lakónak pedig ideiglenesen el kellett hagynia otthonát. Voltak, akik rokonokhoz, ismerősökhöz költöztek, 25 emberről pedig az önkormányzat gondoskodott. A kárt szenvedett lakókat már akkor, januárban 25 ezer forintos gyorssegéllyel segítette az önkormányzat, ám annak érdekében, hogy további pénzügyi támogatást tudjanak nekik adni, a képviselő-testület módosította a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló önkormányzati rendeletét.

  A döntést nem csak a Verseny utcai tragédia indokolta, sajnos az elmúlt időszakban az önkormányzatnak több alkalommal is kellett elemi kárral érintett, nehéz élethelyzetbe került személyeknek támogatást nyújtania. Ilyen volt például a Lokodi utcai lakástűz, a Rákóczi utcai társasházat sújtó viharkár. A rendkívüli települési támogatás keretében nyújtható akár több százezer forintos segítséget elemi kár esetén azok az ingatlantulajdonosok kérhetik, akik rendelkeznek lakásbiztosítással. Így a Verseny utcai lakók közül is már többen megkapták a maximum keretet, az elemi kárban meghatározott 285 ezer forintot. Így a társasház mellett, a kárt szenvedett lakásokban is elkezdődhet a helyreállítás.


  Közösségi funkciók